Har du Lendify än?

Idag loggade jag in på Lendify för första gången på ganska många månader. Jag har tidigare skrivit en del om Lendify som ett bra investerande utan korrelation till börsmarknaden. Jag blev positivt överraskad.
Uppgången i år låg (hittills) på 5,45%

Avkastning Lendify
Avkastning i år samt från start

För att få lite perspektiv bör man titta på hur OMXS30 sett ut de senaste åren. OMXS30 är ett index innehållandes de 30 mest omsatta bolagen på börsen i Sverige. Även om börsen återhämtat sig en del sedan raset i mars ligger indexet fortfarande på minus.


OMXS30 i år
OMXS30 2020 (hittills)OMXS30 ligger för året på -0,65%. På sikt kommer förmodligen börsen återhämta det som tappats men problemet är att man inte vet. Har man otur och kommer in i marknaden efter en topp kan många år med negativ avkastning inträffa.
Låt oss se hur det ser ut på längre sikt.
Jag började investera i Lendify sent 2017, på den tiden har min avkastning blivit 15,37%
Låt oss jämföra även den siffran med börsen.

OMXS30 under 3 årJämförelseperioden blir lite längre än för Lendify, 36 månader istället för 32 månader.
På den här tiden har OMXS30 gått upp 12,17%

Även på längre sikt har Lendify avkastat bättre än börsen. Min uppfattning är att man ska ha tillgångar spridda bland flera tillgångsslag. Ibland avkastar vissa delar mer än andra och tack vare diversifieringen drabbas man inte av en stor nedgång om en av komponenterna går ner. Att ha en investering som Lendify som avkastar stabilt över tid är ett bra komplement till börsen.

Sammanfattning

Genom att investera i Lendify har jag fått ett stabilt kassaflöde månatligen som är oberoende av hur det går på börsen. Lendify kompletterar därför resten av portföljen på ett bra sätt och att ha fått drygt 15% avkastning på drygt två år är väldigt bra för den här typen av investering.

Du kan läsa mer om Lendify här:

Om du tycker det verkar vara intressant kan du få 500 kronor i välkomstbonus om du använder den här länken: https://lendify.se/r/E2ekNDuoRk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.