Curve – smarta GoBackInTimefunktionen

curve

Här beskriver jag ett smart sätt att använda Curvekortet.
Den här helgen erbjuder SAS Eurobonus Mastercard dubbla Eurobonuspoäng om man handlar med deras kort. Man har tre dagar på sig att handla med kortet och alla poäng man normalt samlar in dubblas. Jag utnyttjar det här såklart eftersom jag gillar att resa (helst långt och bekvämt) och sådana här erbjudanden snabbare toppar upp poängen man kan resa gratis med (läs mer om att resa för poäng här).

erbjudande SAS Mastercard

Nåväl, tre dagar är inte mycket och vissa köp kan man inte vänta med att göra till just de här dagarna. Som tur är råkar det finnas en lösning för att förlänga tiden man har på sig för att handla…

 

Go Back In Time

Lösningen är Curves GBIT-funktion (GBIT=GoBackInTime). Med hjälp av den kan man för transaktioner upp till 10 000 kr per transaktion flytta köp till ett annat kort. Detta fungerar upp till 14 dagar efter köpet.

Så här går det till:

Istället för att använda SAS Eurobonus Mastercard ser jag till att använda ett annat kort, i mitt fall ett Länsförsäkringar VISA, som underliggande kort i Curve-appen 14 dagar innan den aktuella helgen.

Som synes ovan har jag handlat på LF-kortet för drygt 16 000 kr. 

 

Ovan ser man en del av de transaktioner som gjordes. Det är viktigt att ingen av dem är på över 10 000 kr eftersom man då inte kan göra GBIT. När det väl blivit dags för dubbla-poänghelgen (man måste vänta tills den har börjat, det är viktigt) väljer man de transaktioner man vill flytta till SAS-kortet och låter Curve sköta återköp på det ursprungliga (Länsförsäkringar-)kortet och debitering på SAS-kortet. Det är mycket enkelt, först trycker man på en transaktion (t ex den på INET). Då kommer följande val upp på skärmen på telefonen:

 

Här trycker man på Go Back In Time vilket leder till nästa val:

 

Man blir här tillfrågad vilket kort man vill flytta transaktionen till.

 

Här väljer man SAS-kortet genom att trycka på det (bilden ovan).

 

 

En fråga kommer om man verkligen vill flytta transaktionen? Notera att man bara kan flytta en transaktion EN gång så välj rätt! Man vill såklart flytta den till SAS-kortet och trycker YES

 

Efter att ha gjort detta får man en bekräftelse på att flytten är gjord. Voila!

 

Vad händer sen?

Det som sker när man gjort GBIT på alla transaktioner man vill flytta är att Curve kommer debitera köpen på SAS-kortet på dagens datum (alltså ej det ursprungliga köpdatumet) och göra ett återköp (återbetalning) på det ursprungliga (Länsförsäkringar-)kortet. Om du gjort återköp i någon butik någon gång vet du att det dröjer några dagar innan pengarna kommer tillbaka in på kontot. Så är det även här, det tar ett litet tag men pengarna kommer återbetalas.

Tack vare den här funktionen kan jag alltså börja samla dubbla poäng 14 dagar innan det aktuella datumet kampanjen egentligen börjar.

Curve är verkligen ett användbart kort med bland annat den här fantastiska funktionen. Andra fördelar är att slippa växlingsavgifter vid köp i utländsk valuta, slippa uttagsavgifter vid uttag utomlands samt samla sina bank- och kreditkort i ett.
Du kan läsa tidigare inlägg om Curve här och här.

Om du använder den här länken för att beställa Curve får du ca 60 kronor laddat på ditt Curvekort:  https://curve.page.link/sSfV
Detta även om du beställer gratiskortet (Blue).

Har du några frågor är det bara att höra av sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.