Nytt hos Lendify – Månadssparande

Häromdagen fick jag mail från Lendify att det nu är möjligt att månadsspara. Loggar man in och tittar på hur det ser ut finner man följande:

 

månadssparande

Man kan alltså via Lendifys sida skicka ett uppdrag till sin bank att överföra en summa varje månad som sedan investeras i de lån som finns för tillfället. Det som denna tjänst egentligen gör är att förenkla överföringen till Lendify. Du skulle lika gärna kunna göra en överföring manuellt varje månad och uppnå samma resultat men genom detta blir det alltså lite enklare.

Att månadsspara är förresten en god idé. Ränta-på-räntaeffekten är som jag gärna upprepar världens åttonde underverk. Skillnaden mellan att månadsspara och dessutom återinvestera pengarna Lendify betalar ut kan illustreras så här (över en 15-årsperiod):

 

exempel
Månadssparande med återinvestering
exempel utan återinvestering
Månadssparande utan återinvestering

Utgår man från att man gör en engångsinsättning på 50 000 kr och därefter månadssparar 500 kr i månaden erhåller man nästan 40 000 kr extra på att återinvestera återbetalningarna kontra att inte göra det (allt annat lika).

Jag har valt återinvestering av just denna anledning.

Hur går det för mig?

Kan vara läge att uppdatera hur det går med Lendifyinvesteringen. Så här ser det ut:

rapport

Sedan jag började investera har jag erhållit en genomsnittlig årsränta på ca 5,2%. Kapitalet har ökat med ca 16 500 kr än så länge. Det här anser jag vara klart godkänt för en räntebärande produkt. Risken med en sådan här investering är så klart att låntagarna inte betalar tillbaka sina lån. Har man valt autoinvesteringsalternativet är man skyddad av Lendifys kreditförlustfond som betalar mig den amortering jag skulle ha fått (men inte räntan). 
Jag tittade hur det såg ut på den fronten och visar här status från juni 2019 (eftersom vissa betalar in lite sent ger det en bättre bild än om jag visat augustisiffrorna).

 

obetalda lån
Obetalda lån t o m juni 2019

Här ser vi att 6 st lån ännu är obetalda. Av dessa betalar Lendify mig amorteringarna (vänstra kolumnen) på 32,35 kr. Räntan jag skulle erhållt på 18,77 kr blir jag utan. Eftersom min investering är utslagen på över 300 lån hos Lendify tycker jag utfallet är acceptabelt. Alla investeringar är belagda med risk men genom att dela upp investeringen i så många lån minimerar man storleken en utebliven återbetalning påverkar.

 

Slutsats

Månadssparande är ett förenklande om än inte revolutionerande verktyg för den som vill göra regelbundna överföringar från sitt bankkonto till Lendify. Jag är fortsatt nöjd med att investera i Lendify och tänker fortsätta med detta.

Om du tycker detta verkar intressant har jag skrivit flera blogginlägg tidigare som du hittar om du söker, bland annat denna.
Vill du prova att investera kan du använda följande länk:

https://lendify.se/r/E2ekNDuoRk

Då får du 500 kr extra från Lendify att investera. Du måste investera minst 20 000 kr för att erhålla extrapengarna. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.