Bitcoinforken som blev inställd

Igår, den 8 november 2017, på kvällen kom nyheten att de som ville hard-forka till SegWit2X (du kan läsa om forks här) beslutade sig att ställa in.

 

Om vi ska ta exemplet med karavanen jag använde i inlägget om vad en fork är, kan man säga att de som ville bryta sig ur upptäckte att för få skulle handla med deras utbrytarkaravan (som bara använde silvermynt).

Det här var en seger för allt vad Bitcoin och blockchain står för, nämligen decentralisering. Om du jämför med t ex Sveriges riksbank som beslutade sig för att devalvera svenska kronan på 80-talet så hade du som användare av pengarna inget att säga till om. Det är en central part som bestämmer och vi andra kan bara titta på. Eftersom det inte finns någon central part i Bitcoin kan ingen plötsligt ändra spelreglerna såvida inte ett konsensus för detta finns. Detta är styrkan och den fördel jag ser som den viktigaste när det gäller kryptovalutor (alla kryptovalutor är nämligen inte decentraliserade, mer om detta senare).

 

Ett svar på ”Bitcoinforken som blev inställd”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.