Rätt mindset

Vilken musik lyssnar du på när du känner dig fokuserad och redo att göra underverk?

 

Jag märker på mig själv att jag förknippar viss musik med ett visst mindset. Också det omvända gäller, hör jag rätt musik blir jag omedvetet inspirerad och redo att ta tag i saker.

Andra människor har andra saker som triggar dem till att göra det lilla extra, det kan vara en viss period av dagen när energin är extra hög, det kan också vara att utföra en speciell rutin som får igång verksamheten. Oavsett vad det är som får dig att hamna i den här mentala tillståndet så kom ihåg vad det är. Och utnyttja det. Vissa saker kräver mycket fokus för att bli så bra som möjligt.

Jag försöker själv  hamna i ett sinnestillstånd där inget blir för stort för mig. Ett tillstånd där jag ser mig själv zooma ut från uppgiften tills jag ser dess yttre gränser. Då upphör den att vara oöverskådlig. Där uppe ser jag inte alla detaljer men jag kan se målet med uppgiften. Därefter kan jag zooma tillbaka in på de områden jag behöver fördjupa mig i.

Jag använder mig av ovanstående när jag ser på mina investeringar. Jag vet vad de yttre gränserna är, pyramiden jag skrev om i tidigare inlägg. Jag zoomar därefter in i de olika delarna och analyserar dem. Därefter planerar jag hur de fortsatt ska se ut och zoomar ut igen för att se om allt passar ihop.

 

Vilken musik är det då som sporrar mig?

Peter Gabriel så klart, och speciellt låten “Big Time”! Prova själv…

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.